leerjaar 2
circlefied:
groepje: David, Moene, Tijn, Nadir en ik.
We moesten een kunstwerk maken van gerecycled materiaal dat ging over school en specifiek Technasium.
Dus een eyecatcher die we kunnen plaatsen in of buiten de school en die laat zien wat Technasium is.
Eerst begonnen we met het onderzoeken naar manieren om iets te vertellen in beeld. Daarna begonnen we met ideeen bedenken voor het kunstwerk, we moesten allemaal 50 ideeen bedenken. Uiteindelijk moesten we steeds opnieuw een aantal laten afvallen en toen kwamen we uit bij de beste 4. Daar hebben we een mca bij gemaakt.
de T in bouw
Toen begonnen we met het bouwen van de T. We hebben het plaatmateriaal van circlefied gebruikt en verbindingsmaterialen zoals schroefjes, popnagels, bouten en scharnieren. We vinden zelf dat hij wel goed is gelukt alleen we vonden wel dat hij er een beetje gammel uitzag.
periode 2
de drone die levens redt.
De opdracht
ik zat in deze periode in het groepje met Evi, Isrea en Finn. We moesten voor deze opdracht een drone ontwerpen die Rijkswaterstaat zou helpen met het onderzoeken van de deltawerken. Wij hebben de opdracht wat veranderd maar je kan de drone nog steeds op die manier gebruiken. ons idee is uiteindelijk geworden om de drone voor nog wat meer dingen te gebruiken, we hadden bedacht dat een drone met camera die tegen water kan ook kan worden gebruikt op een strand door de kustwacht. Er gebeuren namelijk nog steeds veel ongelukken op een strand en op drukke dagen zou een drone dus kunnen helpen.
periode 3-vanmoof
In deze periode moesten we een gebouw in de buurt van het Oosterpark verduurzamen. Ik zat in het groepje met Nadir, Yuuta en David. We kozen ervoor om het gebouw van Vanmoof te onderzoeken.
vooronderzoek
We begonnen met contact zoeken met mensen die bij Vanmoof werken. Omdat dat even duurde hebben we ook een voorspellings dossier gemaakt. We zijn later wel op bezoek gekomen en hebben veel antwoorden gekregen. Het bleek een heel slecht gebouw te zijn op het gebied van duurzaamheid. Ze hadden qua isolering alleen spouwmuren en enkel glas, ook wekte ze geen energie op. voor de rest was de verwarming gewoon gas. Er was veel te verduurzamen dus.
onze oplossing
We hadden een aantal dingen bedacht om het gebouw te verduurzamen,
hieronder staat het.
- Dak isolering, koud dak
- Dubbel glas voor betere isolatie
- Zonnepanelen
- Groen dak: een manier om je dat te isoleren door er plantengroei op te hebben.
- grijs water: al het regenwater dat door de grond gaat van de platen op het dak zouden kunnen worden opgevangen en dat is het grijze water.
- elektrische kachel: met de energie die je opwekt via de zonnepanelen kan je de verwarming gedeeltelijk coveren.
- Het is niet het meest originele maar het is gewoon een logisch plan dat ook gerealiseerd zou kunnen worden.